Hagyományok és Stílus

Hagyományok modern köntösben

Mi Magyarok az esküvőink és lakodalmaink tekintetében is hagyománytisztelő népnek számítunk. Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy ma is népviseletben és kizárólag rigmusokban beszélve kell, hogy elképzeljük az esküvőnket és az utána következő lakodalmunkat. A Magyar esküvő és Lakodalom Hungarikum. Ennek megfelelően sokan szeretnék ha elegánsabb lenne az esküvőjük de néhány hagyományos elemet is szeretnének megjelentetni esküvőjükben.

 

A hagyománytisztelet sokkal inkább az esküvők és lakodalmak egyes tradicionális elemeiben nyilvánulnak meg. Ilyenek például a vőlegény és menyasszony kikérők, a búcsúztatók, a menyasszony vagy menyecske tánc a gyertyafény keringő, újasszony tánc. Ezeket az elemeket ma is sokan igénylik persze nem mindenki fennhangon elkiabált rigmusok mellett szeretne hagyománykövető lenni, hanem kicsit visszafogottabb, szabadabb stílust követve.

Cikkek képei: kp3.png

Cikkek képei: tanceskuvon08.jpg Cikkek képei: gyuru2.jpg

Megjelenés, stílus


Az igényekhez alakítom öltözetem. Alapvetően öltöny és ing de igény esetén van díszített mellényem, Bocskai zsinórozott kissé visszafogottabb de hagyomány tisztelő öltözetem is.  A megjelenésnél számomra alapállapot az ápoltság a kipihent és alkoholmentes tettre kész állapot az egész rendezvény ideje alatt.

A kacagás, jókedv a feszültség oldás mellett stílusom a tisztelet és a szakma iránti alázat jellemzi. Szeretek mindvégig látszódni, de a túlzásokat mellőzöm és nem célom a folyamatos szereplés. Átlendítem a vendégsereget a holtpontokon ezzel biztosítva az est emelkedő dinamikáját de ha jó a hangulat nem törekszem rá hogy szereplésemmel  „zavarjam”  vagy megtörjem a bulit. A kevesebb néha több!

Cikkek képei: kp4.png

 

Az elegáns ugyanakkor laza, a táncos jó hangulatot kedvelő ifjú párok Ceremóniamestere vagyok!